Sunday, November 10, 2019

Fotokurs på Abelvær 2017

Fikk en knallstart i RAW-universet på Abelvær, med masse joviale trøndere i et herlig fiskevær. Så ble det fra Canon til Sony. Videre gikk ferden fra Adobe til Capture One, og gleder meg skikkelig til C1 Pro20 til neste år. Fortseter deretter med Affinity Photo og avslutter med Raw Therapy. Planlegger å starte opp med Fotografiets kraft, som jeg vil dele ut til de som vil ha, på mine vandringer rundt Totenåsen, i min apostels fotspor. PermaLiv

- Fine Art Photo of Olemartin Evensen

***

Helga (17.-19./11) er tilbrakt på fotokurs på øyværet Abelvær i Nærøy kommune i Nord-Trøndelag. I dag har vært en avslapningsdag etter hardkjøret, slik at jeg kan ta de elleve kjøretimene og 70 milene hjem i morgen i en jafs. Her har vært god mat og fin stemning, og kanskje har jeg lært litt billedbehandling også, selv om det er vanskelig. Men er da i gang.

Fin rekke med fiskeværshus ut mot havet. Flere av dem så imidlertid ut til kun å bli benyttet som ferieboliger. Dette er synd!

-Wikimedia.

Tenkte i går at jeg ikke er dyktig nok til a7r3, samt at jeg er redd de store filene. Trolig kommer både a73 og 7dm3 til neste år, kanskje bør jeg vente på disse? Men når jeg nå har redigert ei 70d-fil og ser hvor mye støy det blir selv fra raw, kan man få lyst på et kamera med skikkelig dynamisk omfang på base-iso. Allikevel er det slett ikke sikkert at a73 får noe dårligere dynamikk enn r3, så kanskje satser jeg på denne?

Fikk lyst opp dette bildet av disse to flotte hagehusene på Abelvær i Photoshop, men man ser allikevel bildestøyen i raw. Glemte oppskarping, men allikevel. 80d, som kom rett etter at jeg kjøpte 70d, er betydelig bedre, men i a7r3 ville man neppe sett noe bildestøy overhodet.

Joviale trøndere ;-) Kursleder i front. Serveringen til kurset var overdådig!

-Flickr.

Vi holdt til i væreierboligens venstre fløy. Denne har oppnådd Olavsrosa som unikt kulturovernattingssted. I høyre fløy var tidligere landhandleri, men denne er nå omgjort til pub, hvor en advokat og en lege arbeider som kelnere.

Væreierboligens venstre fløy er omgjort til ferieleiligheter. Det originale interiøret er godt bevart, med eksklusive antikke møbler. Her kan man virkelig kjenne seg som en væreier.

Vinterstid er leien rimelig, og et godt valg hvis man føler på å trekke seg vekk fra verden en periode, så langt ut mot storhavet det nesten er mulig å komme.

Inngangspartiet til baren i høyre fløy.

Abelværsgata er riktig trivelig.

-Wikimedia.

Ved havna på Abelvær lå denne flotte tråleren.

Den gamle hermetikkfabrikken er nå kjøpt opp av en finnmarking, som skal til med lakseforedling.

-Wikimedia.

Brandtzæg Canning.

Tre perler.


Et riktig godt og gammelt hus.


Barneskolen har 8 elever per 2017.


Det lille fyret ved Fyrlykthaugen ytterst på Abelvær.

Badebrygga.

Sjark.

-Wikimedia.

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.

Featured Post

Hovdetoppen - Mjøslandets største øyensår

Da vi forlot Gjøvik i 2018, var planen å flytte tilbake så raskt råd var, men så oppdaget jeg plutselig store skogsmaskiner oppe på det unik...