Monday, September 11, 2017

Anarkoparlamentarisme

Ja, det er fra randsona av Totenåsen de nye friske pust nå kommer, som Sørum, og nå daliten og den tidligere dahliten (i likhet med Sørum, med den forskjell at han langtfra "nyter" noen dalit-tilværelse), herr Quijoyvind fra Totenåsen. I aften lanserer han i anledning valget intet mindre enn anarkoparlamentarismen, som er den ultimate forening av anarkisme og parlamentarisme. Noe slikt har verden aldri hørt om før, men tro meg, det er et begrep som fremdeles vil gløde utover i universets sivilisasjoner, når solens siste stråler treffer jorden!
“et samfunn er sunt i den grad det har anarkistiske trekk” - Jens Bjørneboe

Anarkoparlamentarismen


Etter å ha lest følgende artikkel har jeg kommet til at lommedemokratiet også kan kalles for anarkoparlamentarisme:

- Ny anarkisme for en ny tid

Dette fordi grunnstrukturen av selvorganiserende inngruppe-produksjonsceller er anarkistisk. Om disse cellene bør ha en flat struktur eller de velger hver sin leder, har jeg ikke klarhet i. Kanskje bør de kunne avgjøre dette selv?

Det er således anarkiet som er fundamentet for Bongards stamme-parlamentarisme. Hvor inngruppe-strategiene i handikapprinsippet erstatter penger og vekst som samfunnslimet.

I sannhet en ny anarkisme for en ny tid!
"Vi kan ikke i like stor grad som før - på grunn en kombinasjon av vedvarende lave oljepriser og klimapolitikk – fortsette å tappe fossile lagerressurser. Derfor kommer det til å skje en overgang til mer fornybar energi. Da vil vi imidlertid måtte greie oss mer med den årlige energien generert av sol og vind (og vannkraft i annerledeslandet Norge). For å fange, lagre og bruke sol- og vindkraft kreves det imidlertid investeringer i teknologi og kunnskap av en størrelsesorden, som vil innebære både redusert energieffektivitet og større ulikhet enn den vi kjenner fra fossiløkonomien. Et grønt skifte i energiproduksjonen vil ikke greie å opprettholde verken velstandsnivået eller fellesskapsfølelsen det fossile energioverskuddet en gang gjorde mulig. Overgangen til fornybar energi har blitt nødvendig, men den vil ikke kunne holde oss sammen som fossiløkonomien gjorde.

I de siste 200 årene har vi bare kjent til formelen kapitalisme + økonomisk vekst = demokrati. Hvis vi ikke tror at det er mulig å forandre samfunnet, slik at de fleste vil si seg fornøyd med å bruke mindre ressurser, trenger vi et energimirakel for at ikke den globale verdensøkonomien skal kollapse og oppløses i mindre og sterkt forenklede regionale bestanddeler." - Sven Røgeberg
Anarkoparlamentarisme.

Relatert

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.

Featured Post

Dagens demokrati kan ikke redde oss fra klimakrisen

Politikerne tror at løsningen på klimakrisen er å forsterke naturkrisen, ved å grave i filler naturen vår, for å plassere vindkraftverk på h...